Tuplasuklaaminimuffinit

tuplasuklaaminimuffinit

 

Tuplasuklaaminimuffinit

n. 40kpl

 

taikina:

130g voita huoneenlämpöisenä
45g kidesokeria
4 kpl keltuaista
120g taloussuklaata
4 kpl valkuaisia
100g kidesokeria
120g puolikarkeita vehnäjauhoja
5g vaniljasokeria

Suklaaganachekuorrutus:

260g taloussuklaata
70g kermaa
30g voita
Koristeeksi:

pensasmustikoita

 

 

Vaahdota pehmeä voi pienemmän sokerimäärän kanssa valkoiseksi ja kuohkeaksi.

Vatkaa valkuaiset ja isompi sokerimäärä marenkivaahdoksi.

 

Sulata suklaa. Sekoita sula suklaa voi-sokerivaahtoon. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.

Nostele joukkoon marenkivaahto ja viimeisenä vehnäjauho, johon on sekoitettu vaniljasokeri.
Nostele massa pursotinpussiin.

 

Aseta minimuffinipelti ja paperiset vuoat valmiiksi. Pursota vuoat puolilleen muffinimassaa.

Paista 200C asteessa 15min per pellillinen. Jäähdytä huoneenlämpöön.

 

Valmista ganache sulattamalla kaikki ainekset tasaiseksi massaksi esim mikrossa. Lämmitä lyhyissä pätkissä, ettei suklaa kuumene liikaa.
Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja vatkaa sitten kuohkeaksi.

 

Lappaa suklaamassa tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota pienet ruusukkeet muffineille.

Aseta pensasmustikat jokaiseen muffiniin kuorruteruusukkeen keskelle.

 

Nosta kylmään asettumaan.

Säilyvät hyvänä kylmässä nelisen päivää. Säilytä rasiassa kannen alla.