vegaaninen lemon curd

WP_20180418_14_41_13_Pro (2)

 

 

  • 100g sitruunamehua
  • 55g hyytelösokeria
  • 7g perunatärkkelystä / maissitärkkelystä
  • 20g kidesokeria
  • 25g maidotonta margariinia, esim sunnuntai

 

Mittaa sitruunamehu, sokerit ja tärkkelys kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi väliin sekoitellen. Tärkkelyksellä on taipumusta vajua pohjaan, joten seosta kannattaa hämmentää aika ajoin.

Kun seos alkaa kuplia, keitä sitä vielä muutaman minuutin ajan. Ota kattilan sitten liedeltä ja lisää kiisseliseokseen kuutioitu margariini. Hämmennä, kunnes margariini sulaa sekaan ja seos on tasaista.

Kaavi kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kannella tai kelmulla ja aseta jääkaappiin odottamaan käyttöä.