Sokerikakkupohja

 

  • 300 g kananmunia
  • 210 g taloussokeria
  • 230 g puolikarkeita vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • (5 g leivinjauhetta)

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja kestäväksi vaahdoksi.

Lisää siilatut vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja nostele ne lastaa käyttäen vaahdon joukkoon, kunnes kakkumassa on tasaista.

 

Kaada kakkumassa esivalmisteltuun vuokaan (tämän kokoiselle massalle vuoan sopiva halkaisija on noin 22-24cm) ja kypsennä kakkua 165°C-asteisessa uunissa alatasolla keskilämmöllä noin 40-50 minuuttia, riippuen uunistasi ja vuoan koosta.
Älä avaa uunin luukkua turhaan -varsinkaan paiston kahden ensimmäisen kolmanneksen aikana- ettei kakku lässähdä.
Voit selvittää kakun kypsyyden tökkäämällä varrastikulla kakun keskelle. Mikäli tikkuun tarttuu jotain, kakku ei ole vielä kypsä. Anna kakun vielä paistua jonkun aikaa (5-10min) ja kokeile kypsyyttä sitten uudelleen toisesta kohtaa.

 

Anna kakun jäähtyä vuoassaan siihen asti, kunnes kärsit käsitellä vuokaa paljain käsin ja irroita sitten kakku vuoasta. Anna kakun jäähtyä ja tasaantua seuraavaan päivään ennen levyihin leikkaamista. Kääri jäähtynyt kakku kelmuun tai voipaperiin ja pidä kylmässä yön yli.

Mikäli pakastat kakun, pidä huoli, että kakku on pakattu tiiviisti makujen ja hajujen tarttumisen ehkäisemiseksi.