gluteenittomat hampurilaissämpylät

gluteenittomat-hampurilaissämpylät

 

Gluteenittomat hampurilaissämpylät

 

9 sämpylää

 

235 g lämmintä vettä
25 g tuorehiivaa (tai 11g kuivahiivaa)
30 g sokeria
4 g suolaa
50 g maissijauhoa
65 g riisijauhoa
40 g perunatärkkelystä
55 g tahmariisijauhoa * (glutinous rice flour / mochiko)
4 g ksantaania
7 g leivinjauhetta
10 g etikkaa
60 g kananmunaa
25 g öljyä

 

Pintaan: seesaminsiemeniä (valinnainen)

 

. . .

* Tahmariisijauho (glutinous rice flour / mochiko) on ostettavissa etnisistä ruokakaupoista. Sen voi korvata tavallisella riisijauholla, mutta rakenne ei ole sitten aivan samanlainen.

 

 

Liuota hiiva lämpimään veteen.

Punnitse kaikki loput ainekset kulhoon.

Vatkaa lapavatkaimella (tai käsivatkaimella, jos sinulla ei ole yleiskonetta) noin 3 min ajan, kunnes taikina on kauniin tasaista.

 

Sillä välin ota halkaisijaltaan kymmensenttisiä tartelettivuokia ja öljyä ja jauhota ne riisijauholla. Tarvitset niitä yhdeksän kappaletta.

Lappaa leipämassa pursotinpussiin ja pursota jokaiseen tartelettivuokaan 62g taikinaa.

Tasoita taikina vedellä kostutetuin sormin tasaiseksi ja ripottele märkään pintaan halutessasi seesaminsiemeniä.

 

Laita uuni lämpenemään 190C. Anna leipien sillä välin kotona kaksinkertaisiksi uunin päällä lämpimässä.

Kun nousu on riittävä, paista leipiä noin 15-20 minuutin ajan, tai kunnes leivät ovat saaneet kauniisti kullanruskeaa väriä. Väriä saa olla mieluummin reilusti kuin liika vähän, etteivät leivät vahingossa jää raa’aksi.

 

Anna jäähtyä ensin vartin verran vuoissaan ja sitten nosta ritilälle jäähtymään loppuun. Lämpimänä keskusta voi tuntua tahmaiselta, joten jos tahdot syödä lämpimän sämpylän, revi se auki, älä leikkaa.

Käytä hampurilaisten valmistukseen tai voileipinä.

 

Kestävät hyvin pakastuksen.