Vegaaniset mansikka-suklaawhoopiet

strawberrychocolate

Huhhuh. Onpahan ollut taas taukoa.

Olen aina halunnut pitää tämän blogin sellaisena hyvän mielen projektina, jonka suhteen en ota mitään aikatauluja, suorituspaineita tai taloudellisia tavoitteita. Voisi jopa käyttää termiä ’harrastus’, sillä useimmiten harrastukset ovat juurikin sellaisia kivoja juttuja, joita tehdään omasta halusta hyvällä mielellä.

Viimeiset kolme vuotta ovat olleet minulle todella rankkoja. Olen ollut käytännössä työkyvytön ja vakavan masennuksen rampauttama. Vointini on ollut huonona, joten energiaa tai innostusta mihinkään yritystä tai tekemistä vaativaan ei ole riittänyt. Se on tarkoittanut käytännössä tämän blogin hiljaiseloa, kun voimat eivät ole riittäneet ylimääräisiin asioihin.

Nyt viimein on alkanut tuntua varovaisesti siltä, että depression pahin selkä olisi taittunut ja toipumisprosessi käynnistynyt. Edelleen on mentävä hissukseen ja edettävä varovaisin askelin, mutta toiveikkaasti ajattelen vaikeimman olevan ohi.
Aurinko on alkanut paistaa tähän risukasaan.

 

DSC_0192

Halusin jakaa hieman tilanteestani, sillä kyllähän se on täällä blogin päivitystahdissa selvästikin näkynyt, että olen sairastanut. Masennuksella ei ole minulle stigmaa, sillä se on oikeasti todella yleinen sairaus ja koskettaa valitettavasti todella monia meistä itsestämme ja läheisistämme. Jokainen meistä on ollut tai on jollain tapaa kosketuksissa depressioon joko oman itsemme tai jonkun läheisemme kautta.

Olen siinä mielessä onnekas, että minulla on hyvä tukiverkosto ja hyvät hoitavat tahot terveydenhuollon puolella. En ole jäänyt depression kanssa yksin. Kannustankin sekä riittävän aikaiseen avun hakemiseen että rohkeuteen olla avoin omille läheisilleen.

DSC_0201

Mansikka-suklaawhoopiet lähtivät liikkeelle ihan perinteisestä makeanhimosta. Ainekset löytyivät kaapista ja teki mieli leipoa jotain helppoa ja sopivan simppeliä.

Tykkään whoopieista enemmän kuin kuppikakuista, sillä whoopiet eivät ole yhtä sotkuisia ja hankalia syödä kuin kuppikakut ovat.

Nämä leivokset ovat sekä vegaanisia että gluteenittomia.

DSC_0181

DSC_0238

 

 

Mansikka-suklaawhoopiet

12kpl

 

Leivosmassa:

140g ruskeaa ruokokidesokeria
85g soijamaitoa (voit korvata millä tahansa kasvimaidolla)
55g maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
70g perunatärkkelystä (voi korvata maissi- tai tapiokatärkkelyksellä)
45g maissijauhoa
40g kaurajauhoa
20g tummaa kaakaojauhetta
3g leivinjauhetta

Suklaakreemi:

70g taloussuklaata (kaakaopitoisuus n. 50%) (käytin pandaa)
20g maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
60g kookosrasvaa huoneenlämpöisenä (kääreessä olevaa. Voi korvata munkkirasvalla, joka on maidoton)
15g kasvimaitoa
20g ruskeaa ruokokidesokeria
ripaus suolaa

Lisäksi tuoreita mansikoita leivosten väliin 6-12 kpl

Tee näin:

Mittaa leivosmassaan tarkoitettu kasvimaito ruokosokerin sekaan. Hämmennä sekaisin ja anna sokerin liueta.
Punnitse sitten loput leivosmassa-ainekset kulhoon ja hämmennä lastalla tasaiseksi massaksi.

Massan tulee olla pehmeää, mutta ei valuvaa. Lappaa massa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille 12 5-senttistä kiekkoa. Tähän kuluu puolet massasta. Pursota toiselle leivinpaperille toiset 12 kiekkoa. Jätä leviämisvaraa.

Paista 200°C asteessa tasalämmöllä keskitasossa 10 minuutin ajan.

Anna jäähtyä ennen irroittamista paperista.

 

Valmista kreemi. Liota sokerikiteitä kasvimaidossa. Punnitse rasvat, sokeri-kasvimaitoseos ja ripsaus suolaa vatkauskulhoon. Sulata suklaa varovaisesti ja kaavi se vatkauskulhoon myös. Vaahdota seosta, kunnes väri on vaalentunut vaaleanruskeaksi ja kreemi on silkkisen kuohkeaa. Kaikki sokerikiteet ovat liuenneet.

Lappaa kreemi pursotinpussiin, johon on kiinnitetty tähtitylla.

Siisti mansikoista kannat pois. Puolita ne pituussuunnassa ja aseta puolikas mansikka leivospohjalle. Pursota kreemiä mansikan ympärille ja paina toinen leivospohja kanneksi. Käytä kaksi mansikanpuolikasta per leivos, mikäli mansikat ovat pieniä.

Tarjoa huoneenlämpöisinä.

 

. . .

 

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Vegaaniset mansikka-suklaawhoopiet

  • Jos haluat säilyttää kreemin vegaanisena, voit käyttää rajoitteisiisi soveltuvaa margariinia, mutta jätä sitten kasvimaito kreemistä pois. Monesti rasiamargariinit ovat sen verran nestepitoisia jo itsessään.
   Jos taas käytät maitotuotteita, ihan voita voit laittaa sen tilalle.
   Periaatteessa mikä vain paperikäärerasvakin sopisi, mutta ainakin kasvimargariinien puolella niissä on lähestulkoon aina myös sitä kookosrasvaa mukana.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s