Tarteletti paahdetuilla punajuurilla ja herkkusienillä

tarteletti-02-pieni

 

Suolainen tarteletti on väikkynyt takaraivossa jo pidemmän aikaa.

Tykkään tartelettien valmistuksesta todella paljon. Ne ovat hurjan monipuolisia sekä pohjan että täytteiden suhteen.

 

Tämä vegaaninen tarteletti soveltuu hyvin iltapalalle, sunnuntaikahveille tai vaikka valmistujaisjuhlien noutopöytään.

 

tarteletti-01-pieni

 

Suolainen tarteletti paahdetuilla punajuurilla ja herkkusienillä  (Veg)

 

Pohja:

  • 75 g maidotonta kääremargariinia (esim sunnuntai)
  • 40 g kaurajauhoja
  • 50 g vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta / puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 25 g kylmää vettä
  • 1/2 tl ksantaania (vehnättömään taikinaan)

 

Punajuuret:

  • 500 g esikeitettyjä punajuuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/3 tl mietoa chilijauhetta
  • ripsaus cayennepippuria

 

Tomaatit:

  • 200 g puolitettuja miniluumutomaatteja /kirsikkatomaatteja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl rypsiöljyä

 

Herkkusienet:

  • 100-150 g herkkusieniä
  • rasvaa paistoon
  • 1 tl sipulijauhetta (voi käyttää tuoretta sipulia)
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta (voi käyttää tuoretta valkosipulia)
  • n. 1 tl riisiviinietikkaa (muu vaalea etikka sopii)
  • 2 tl tummaa siirappia
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1/2 tl seesamiöljyä

 

Täyte:

  • 150 g oatly påmackan kauratuorejuustoa (1prk)
  • 200 g oatly imat kaurafraiche (1prk)
  • 25 g  valinnaista kasvimaitoa
  • 1/2  tl suolaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia (tai pieni nippu tuoretta silputtuna)
  • 2 rkl limemehua
  • uunissa paahdetut tomaatinpuolikkaat

 

Koristeluun:

seesaminsiemeniä, tuoretta timjamia, rucolaa jne

 

Tee näin:

Kuutioi esikeitetyt punajuuret noin puolitoistasenttisiksi kuutioiksi. Lisää mausteet kuutioiden sekaan ja pyörittele kauttaaltaan.

Puolita tomaatit ja mausta.

Aseta punajuurikuutiot ja tomaatinpuolikkaat leivinpaperoidulle pellille ja paahda niitä uunissa 150°C 60min ajan. Anna jäähtyä.

 

Valmista tartelettitaikina. Hiero sekaisin rasva ja jauhot. Lisää kylmää vettä niin, että taikinasta muodostuu tasainen ja muovailtava. Anna levätä noin tunnin verran.

Kauli taikinasta ympyrä ja nosta se halkaisijaltaan 22-senttisen , voidellun irtopohjatartelettivuoan päälle. Painele taikina varovasti paikoilleen ja siisti reunat.

Paista tarteletti 175°C asteessa noin 20 min ajan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ennen irroittamista.

 

Valmista herkkusienet.

Siivuta sienet noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna rasvaa paistinpannussa ja paista sieniviipaleita molemmin puolin, kunnes saavat kaunista väriä. Tee osissa tarvittaessa.

Sekoita mausteista kastiketta ja kaada se kaikkien herkkusienisiivujen sekaan pannulle. Pyöräyttele, kunnes siivut ovat maustuneet ja nosta pois lämmöltä.

 

Sekoita kauratuorejuusto, fraiche ja muut ainekset tasaiseksi tahnaksi. Lisää viimeisenä tahnan sekaan uunissa paahdetut tomaatinpuolikkaat.

 

Aseta tyhjä tarteletti tarjoilulautaselle. Kaavi täyte tarteletille ja levitä se rouheasti tarteletin pohjalle.

Ripottele paahdetut punajuurikuutiot täytteen päälle. Lisää viimeisenä sieniviipaleet.

Koristele esimerkiksi erilaisilla siemenillä, tuoreella timjamilla tai rucolalla.

 

Säilyy hyvänä kylmässä säilytettynä 2-3pv, vaikka punajuurikuutiot värjäävätkin valkoisen täytteen pinnasta pinkiksi.

 


 

 

Lue myös:

 

 

kasvis-filotaikinakupit   helppo jäätee   vadelmasuklaamoussekakku

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s