Vegaaninen kakkukerma

WP_20180418_14_37_29_Pro (2)

 

Tämä vegaaninen kermaseos soveltuu erinomaisesti täytekakkujen väleihin ja pinnan koristeluun. Se pitää hyvin muotonsa myös tyllan avulla pursotettuna ja kestää kakun pinnassa mainiosti.

Kuvan kerma on maustettu vegaanisella lemon curdilla, mutta klassinen vanilja on myös erinomainen vaihtoehto.

 

Vegaaninen kakkukerma

 

riittoisuus arviolta yhden 20-22-cm kakun väleihin ja päälle

 

  • 250g alpro soijavispiä
  • 200g planti kauravispiä
  • 50g kidesokeria
  • 50g vegaanista vaniljakreemijauhetta  +)
  • 150g kylmää vettä
  • 100g vegaanista lemon curdia TAI  1/4 tl jauhettua vaniljatankoa

 

Vispaa vaniljakreemijauhe kylmän veden sekaan. Jatka vispausta, kunnes seos paksunee. Anna odottaa noin puolen tunnin verran tekeytymässä.

Mittaa kulhoon soija- ja kauravispi sekä sokeri (ja vaniljajauhe, jos käytät sitä). Vaahdota kuohkeaksi ja pysyväksi vaahdoksi. Lisää kulhoon vaniljakreemi (ja lemon curd, jos teet kermasta sitruunaisen) ja vatkaa hitaalla teholla sekaisin.

Käytä esimerkiksi täytekakkuihin, leivoksiin tai vaikka vohveleiden päällä.

 

+) Vegaanista vaniljakreemijauhetta voi olla haastavaa löytää, sillä useimmissa kreemijauheissa on lisättynä maitovalmisteita. Peruskuluttajille on ollut ainakin toistaiseksi Confetti-leivontatarvikeliikkeen valikoimassa vegaanista vaniljakreemijauhetta.

 


 

 

Lue myös:

 

 

vinkit-täytekakkuihin    Vegaaninen pikeeri    Kananmunattomat macaronleivokset

 

2 kommenttia artikkeliin ”Vegaaninen kakkukerma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s