Gluteenittomat, kananmunattomat korvapuustit

gluteenittomat-korvapuustit-01-pieni

 

Huomaa hyvin, että kevät on tullut. Loskaa ja rapaa joka puolella. 😀
Valo lisääntyy taas, mikä on kuvaamisen kannalta kiva helpotin.

Meillä on ollut nyt todella väsynyttä kotona, kun ollaan vuoronperään vedetty ensin flunssat ja muut kauden taudit. Tuntuu että kuukauden verran ja ylikin on vain pidetty sairastupaa pystyssä. Onneksi nyt jo helpottaa ja olemme terveitä taas.

Siitä tulikin mieleeni!

Tässä huhtikuun lopussa on tulossa Helsingin Messukeskuksella uusi Lautasella 2018-tapahtuma 27.-28.4. (Linkki tässä)

Kyseessä on uusi erityisruokavalioihin keskittyvä ruokatapahtuma, jossa on näytöskeittiöiden lisäksi tiedossa eri tuottajien ja tahojen myyntipisteitä ja paljon luentoja erilaisista aiheista.

Koitan kovasti päästä paikalle ainakin toisena päivänä -toivottavasti molempina. Vaikuttaa hirmuisen mielenkiintoiselta ja on just mun alaani. ❤ Jos satutte bongaamaan minut sieltä, tulkaa ihmeessä nykimään hihaa. 🙂

 

gluteenittomat-korvapuustit-02-pieni

 

Tämä pulla on tuoreena kaikkein parhaimmillaan. Gluteenittomat leivonnaiset kuivuvat aika nopsaan, joten jos et ennätä syödä kaikkia heti, voit pakastaa osan tai säilyttää pullat muutaman päivän verran muovipussissa ja pikkaisen mikrottamalla puhaltaa niihin vähän lisää eloa.

 
Jos pomadaa ei tahdo alkaa itse keittelemään tai valmista tavaraa ei ole käsillä, pullat voi aivan hyvin koristella tomusokerin ja veden/maidon seoksella. Tahnan kannattaa olla sellaista, että se valuu lusikan kärjestä paksuhkona nauhana. Liian paksuna se ei asetu pullien päälle siististi ja liian ohuena se valuu niiden päältä pois ja tahmaa kaiken mennessään.
Koristelussa menin tällä kertaa rouheampi parempi-linjalle, mutta jos lusikalla valuttelu tuntuu väärältä vaihtoehdolta, kuorrutteen voi helposti lapata leivinpaperista pyöräytettyyn tötteröön ja spritsata siistit viivat yhdessä hujauksessa.

 

gluteenittomat-korvapuustit-03-pieni

 

Gluteenittomat kananmunattomat korvapuustit

12kpl

 

Taikina:

300g maitoa tai kasvimaitoa
9 g kuivahiivaa (tai 25g tuorehiivaa)
5 g psylliumia
7 g suolaa
70 g kidesokeria
400-450 g gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
5 g ksantaania (jos jauhoseos ei sitä vielä sisällä)
50 g pehmeää voita tai margariinia

 

Väliin:

60 g pehmeää voita tai margariinia
100 g kidesokeria
15 g jauhettua kanelia
Voiteluun:

tilkka maitoa / kasvimaitoa

Kuorrutukseen:

pomadaa tai veden/maidon ja tomusokerin sekoitusta

 

Lämmitä neste hieman kättä lämpimämmäksi ja liuota kuivahiiva siihen.Jos käytät tuorehiivaa, lämmitä neste kädenlämpöiseksi.

Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota hetki. Sekoita taikinanesteeseen suola ja sokeri. Sekoita ksantaani jauhoihin, mikäli jauhoseos ei sitä jo sisällä ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa vielä muutaman minuutin ajan voimakkaasti.

Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti korvapuusteja. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Valmista täyteaineista tahna, jonka levität taikinalevylle. Rullaa taikinalevy tiiviiksi rullaksi, varmista, että sauma on alapuolella ja leikkaa kahteentoista palaan. Paina pullien keskustat alas, jotta puusteista tulisi kauniin muotoisia. Kohota pullia lämpimässä paikassa noin 30-45 minuuttia. Voitele pullat halutessasi maidolla tai voisulalla ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.

 

Sekoita pomadaan pieni tilkka vettä ja notkista se. Valuttele lämpimien pullien pintaan noroja. Vaihtoehtoisesti sekoita tomusokerista ja vesi-/maitotilkasta tahna, jonka valutat pullien pintaan koristeeksi.

Parhaimmillaan samana päivänä!

 

 

Vinkki!

 

Jos haluat pullasta vegaanista, käytä taikinanesteenä vettä tai kasvimaitoa ja korvaa voi kasvipohjaisella margariinilla kaikissa kohdissa. Valmista kuorrutus joko vedestä ja tomusokerista tai käytä pomadaa (joka ei ainakaan itsetehtynä sisällä eläinperäisiä aineksia)

 


 

Lue myös:

 

 

Vegaaninen pikeeri    gluteenittomat-mokkabebet    3 menua perinne

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s