3 menua valmistujaisiin: perinteikkäät juhlat

3 menua perinne

 

Osana kevään juhlateemaa suunnittelin kolme menuehdotusta valmistujaisia viettäville; perinteikkäät, rennot sekä modernit juhlat.

Minulla itselläni on ollut kolmet valmistujaiset, joissa yrityksen ja järjestämisen määrä on vaihdellut juhlasta toiseen.  Ylioppilasjuhlat olivat kohtalaisen perinteiset, kirjansitojaksi valmistumista juhlittiin rennosti pienellä porukalla ja leipuri-kondiittoriksi opiskeltuani lähdin modernimmalle linjalle leivoksineen ja moussekakkuineen.

Olen vankka oman hyvinvoinnin etusijalle asettamisen kannattaja oman sairastamiseni jäljiltä, joten puhun vähemmän stressimäärän puolesta aina kun mahdollista.

Juhlia järjestäessä suurimmat paineet otan itse tarjoiluista ja vieraiden viihtymisestä. Helpottaakseni tätä taakkaa teidän muiden harteilla, suunnittelin nämä kolme erilaista menua. Jos ei muuta, ainakin tästä voi saada hyvän kipinän omaan ideointiin!

 

Menu-perinne (724x1024)

Makeat:

 

Täytekakku

  • marjainen tai kinuskinen ovat klassisia valintoja
  • kohtalaisen helppo valmistaa itse
  • yksinkertaista ja kohtuuhintaista tilata valmiina leipomosta
  • helppo muokata omaan makuun sopivaksi

 

Pikkuleivät

  • lusikkaleivät
  • vaniljavannikkeet
  • kaneliässät
  • helppoja ja nopeita leipoa itse
  • kaupoissa valmiina erinomainen valikoima

 

Kuivakakku

  • tiikerikakku
  • maustekakku
  • suklaa- tai sitruunakakku
  • yksinkertainen valmistaa muutama päivä ennen juhlia

 

Vehnänen

  • korvapuustit
  • pullapitkot ovat riittoisia
  • pullakranssi on leipojan taidonnäyte
  • sokeri-kaneliseoksella täytetyt solmupullat valmistuvat nopeasti

 

Suklaakakku

  • sacher on varma valinta
  • twistiä suklaakakkuun saa tekemällä siitä vaikka minttuisan tai maustamalla vadelmalla

 

Suolaiset:

 

Voileipäkakku

  • Hintavampi, mutta perinteikkään kahvipöydän kruunu
  • lohi ja kinkku ovat tuttuja ja turvallisia
  • kasvisruokailijoille sopiva versio huomioi kaikki vieraat

 

Piirakka

  • pellillä valmistuu kerralla suurempi erä
  • helppo leikata valmiiksi annospaloihin
  • monipuolinen ja nopea
  • feta-pinaatti, texmex-kana vai sipuli-härkis? Vaihtoehtoja on lukuisia

 

Riisipiirakat 

  • munavoi on perinteinen levite
  • tarjolle voi laittaa pienen lajitelman päällisiä, kuten kasviksia tai juustoja
  • pakasteesta löytyy monen kokoisia raakapakasteita valmiina
  • kokeilunhaluinen tarjoaa levitevaihtoehdoksi myös hummusta

 

Erilaiset salaatit

  • vihersalaatti
  • ruokaisampi couscoussalaatti (quinoalla korvaamalla gluteenittomaksi)
  • salaattipöytä on kesän korvalla raikas ja toimiva vaihtoehto

 

Pasteijat

  • kaupan pakastealtaasta löytyy sekä paistovalmiita pasteijoita että voitaikinaa
  • sekoitettu voitaikina on nopea ja helppo valmistaa

 


 

 

Lue myös:

 

3 menua valmistujaisiin: modernit juhlat  Gluteeniton vuokaleipä (683x1024)   Kakkuvuoan-koko

2 kommenttia artikkeliin ”3 menua valmistujaisiin: perinteikkäät juhlat

  1. Paluuviite: 3 menua valmistujaisiin: modernit juhlat | Paha Kakku

  2. Paluuviite: 3 menua valmistujaisiin: rennot juhlat | Paha Kakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s