Helppo jäätee

helppo jäätee

 

Lumet on vasta saatu maahan täällä Espoossa ja minä alan horista jääteen teosta? Mitä kummaa?

Sitä kummaa, että Paha Kakku-blogissa on tarkoitus olla tänä vuonna paljon juhliin keskittyvää ja niitä sivuavaa sisältöä. Blogi on ollut olemassa jo 7,5 vuotta, mutta suurin syy juhlateemaan on se, että minun mieltäni kohottaa ajatus kekkereistä. Olen muuten vaan-pirskeiden vakaa kannattaja ja vaikkei seitsemän ja puoli vuotta olekaan pyöreä luku, juhlia voi silti.

Ei ole salaisuus, tai ainakaan ei ole tarkoitus olla,  että vaikeat masennusoireet ovat olleet jo pari vuotta vaikeuttamassa arkeani taas. Olen ollut sen seurauksena aivan tuskaisen uupunut ja puhkipoikki. Vähille ovat jääneet kaikki välttämättömien tointen ulkopuoliset jutut.
Ei tarvitse olla huolissaan, sillä saan hyvää hoitoa kyllä. Minulla on myös kokemusta tästä pitkältä ajalta, joten tiedän millaisia tervehdyttäviä toimia minun tarvitsee tehdä oman vointini kohentamiseksi. ❤

Se on ollut suurin syy blogin satunnaiseen päivitystahtiin viime kuukausina. En ole ottanut stressiä bloggaamisesta, sillä tämän on tarkoitus olla hyvän mielen harrastus ilman suorituspaineita tai deadlineja. Saan tästä blogista paljon hyvää mieltä, mutta toki sen pyöritys vaatii aktiivisia toimiakin.

Kekkerit piristävät ainakin minua, joten ajattelin samantien laajentaa kekkeriteeman vuoden mittaiseksi. Saa niitä juhlavuosia olla ilman sen kummempaa syytä. Eikö totta?

Juhla-aiheisia postauksia on suunnitteilla useampia kevään mittaan. Tarkoitus on keskittyä erityisesti valmistujaiskauteen tarjoamalla ideoita ja neuvoja.
Jos kaipaat näkökulmaa tai vinkkiä johonkin tiettyyn osa-alueeseen näin leipuri-kondiittorin näkökulmasta, kirjoita kysymys kommenttikenttään tai lähetä sähköpostia blogin osoitteeseen: pahakakkublog (at) gmail.com.
Odotan jo hyvällä fiiliksellä sitä kummoiseksi tämä vuosi kehittyy. 🙂

 

Sitten siirrytäänkin jääteen pariin!

 

Tykkään älyttömän paljon tästä teejuomasta ympäri vuoden, mutta varsinkin kesällä se maistuu taivaallisen hyvältä.
Omat suosikkimakuyhdistelmäni löytyvät kuvastakin; lapsang souchong yhdistettynä clipperin valkoiseen appelsiiniteehen sekä maustamaton valkoinen tee, jonka kanssa on jotain maustettua vihreää teesekoitusta.

Olen tarjoillut tätä jääteejuomaa menestyksekkäästi erilaisissa juhlissa. Uppoaa varsinkin aikuisiin, sillä perusohjeella tehden juomasta tulee sopivan raikas ja vain aavistuksen makeaa. Mikäli itse pitää makeasta jääteestä, sokerin määrää voi hyvin lisätä.

Tänä vuonna aion laajentaa repertuaariani ja kokeilla lorauttaa tilkan mehua juoman joukkoon. Mietteissä on ainakin vihreä tee + seljankukkamehutiiviste. Nam!


 

Helppo jäätee

4 annosta

 

  • 1 L vettä
  • 40 g kidesokeria
  • 1 rkl lapsang souchong-savuteetä (irtotee)
  • 2 pss clipperin valkoista appelsiiniteetä
  • jäitä

Kiehauta 7dl vettä ja kaada teepannuun. Kaada päälle 3dl kylmää vettä.

Lisää appelsiiniteepussit ja lapsang souchong. Irtotee on järkevää laittaa haudutuspussiin tai vastaavaan, jotta sen saa teen seasta helposti pois. Mikäli et pidä lapsangista, vaihda sen tilalle laadukas ceylon.

Anna teen hautua viisi minuuttia siihen koskematta. Järjestys on myös tärkeä huomata! Ensin vesi ja sitten vasta teenlehdet.

Poista teet pannusta. Lisää sokeri.

Kun tee on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, kaada se kannuun. Nosta jääkaappiin ja anna kylmetä kylmäksi.

Tarjoile jääkuutioiden kanssa.

 

Vinkki!

Valmista jäätee suosikkiteelaadustasi. Erityisen kiva yhdistelmä on myös valkoinen maustamaton tee ja sen kaverina jokin vihreästä/valkoisesta teestä tehty hedelmäinen sekoitustee.

Teen maku muuttuu aika paljon kylmänä, joten kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti erilaisia makuja!

Toimii erinomaisen hyvin myös mikserinä drinkeissä.

 


 

 

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Helppo jäätee

  1. Paluuviite: 3 menua valmistujaisiin: modernit juhlat | Paha Kakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s