Mitä eroa on hyydykekakulla ja juustokakulla?

Mitä eroa on juustokakulla ja hyydykekakulla_

 

Eräs lukijoista lähetti minulle jokin aika takaperin sähköpostissa kysymyksen, jossa pohdittiin eri hyydykekakkujen eroja, sillä nimitykset tuntuivat hieman sekavilta.

Eli mitä eroa on hyydykekakuilla ja juustokakuilla?

 

Termistö tuntuu helposti sekavalta, sillä välillä kuulee käytettävän termejä hyydykekakku, juustokakku ja moussekakku suvereenisti samasta asiasta.
Niillä kuitenkin on eroa.

 

Hyydykekakku tai vanhemmalta versioltaan hyytelökakku on yleisnimitys kaikille hyydytetyille kakuille. Juustokakut ovat hyydykekakkuja, samoin ovat moussekakut.

Juustokakku sen sijaan on hyydykekakku, jossa kakkumassaan on lisätty tuorejuustoa. Osa juustokakuista on sen verran tönkköjä jo itsellään, ettei lisäksi ole tarpeen lisätä enää ylimääräisiä hyydykeaineita, kuten liivatetta tai agar agaria, mutta suurin osa juustokakuistakin hyydytetään lisätyllä liivatteella/agarilla.

Myös vegaaninen juustokakku on mahdollinen valmistaa. Tällöin tuorejuusto korvataan vastaavankaltaisilla kasvipohjaisilla valmisteilla.

Juustokakku voi olla myös hyydytetty uunissa, jolloin puhutaan paistetusta juustokakusta tai uunissa hyydytetystä.
Moussekakku ei sisällä tuorejuustoa. Moussekakkumassa voi pitää sisällään esimerkiksi jogurttia, kermavaahtoa, marenkivaahtoa ja makuaineita, kuten suklaata tai hedelmäpyreitä. Moussekakkumassa hyydytetään käytännössä aina liivatteella tai agar agarilla. Massa on mahdollista valmistaa kasvipohjaisena ilman eläintuotteita.
Rakenteellisia eroja on vain vähän, vaikka juustokakut tapaavat olla hieman paksumpia ja täyteläisemmän tuntuisia koostumukseltaan tuorejuuston vuoksi.
Merkittävin ero piileekin siis juuri tuorejuustossa.

 

. . .

 

Onko sinulla jokin leivontakysymys, joka askarruttaa?
Se voi liittyä erikoisruokavalioleivontaan tai leivontaan yleisesti. Koitan auttaa parhaani mukaan.

Lähetä kysymyksesi blogin sähköpostiin, osoitteeseen pahakakkublog  (at)  gmail.com  ja pyrin vastaamaan sinulle mahdollisimman pian.

Terveisin, Pia / Paha Kakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s