Kananmunattomat macaronleivokset

 

Kananmunattomat macaronleivokset

Siirrän pikkuhiljaa joitakin valikoituja reseptejä vanhan paha kakku-blogin puolelta tänne Paha Kakku Bakeryyn. Nyt siirtovuorossa on kananmunattomat macaronleivokset.

Täytevalinnoilla näistä saisi aikaan myös vegaaniset macaronleivokset, mutta esimerkkikuvassa olevat ruusuganache-täytteet on tehty maidolliseen valkosuklaaseen.

 

Ihmeaineena näissä toimii kikherneiden säilöntäliemi.

Valmistin macaronleivokset ihan normaaliin tapaan.
Vaahdotin liemen ja kidesokerin ja sekoitin toisiinsa sekoitetut mantelijauheen ja tomusokerin sitten vaahdon joukkoon lastalla hangaten.

Pursotin leivinpapereille napeiksi ja annoin kuorettua noin tunnin verran pöydällä ennen paistoa.
Jalkoja ei valitettavasti muodostunut ja pinta ei ole yhtä rapean rasahtava kuin kananmunallisissa, mutta maku on todella loistava ja rakenne noin muutoin kyllä erinomainen!

. . .

 

Kananmunattomat macaronleivokset

100g kikherneiden säilöntälientä kartonkitölkistä
50g kidesokeria
200g tomusokeria
100g mantelijauhetta

Vaahdota kidesokeri ja säilöntäliemi kovaksi marenkivaahdoksi.

Sekoita toisiinsa huolellisesti tomusokeri ja mantelijauhe. Tarkista, ettei ole paakkuja.

Lastalla hangaten sekoita kuivat aineet marenkivaahtoon. Tarkoitus on saada osa ilmasta pois vaahdosta ja löysyttää massaa niin, että se parissa sekunnissa tasoittuu kauniisti, mutta ei ole lirua. Hyvän koostumuksen löytäminen voi vaatia hieman harjoitusta, mutta ei ole mahdottoman vaikeaa.
Massan pitäisi valua nauhamaisena lastasta. Kikherneliemimarenki on herkempää löystymään kuin kananmunallinen, joten työstöä ei vaadita yhtä paljon.

Lappaa pyöreällä kärjellä varustettuun pursotinpussiin ja pursota leivinpapereille (vie noin kolme kpl) 2€ kolikon kokoisia nappeja. Anna kuorettua ennen paistoa.

Paista 125C asteisessa uunissa noin 25-30min.
Anna jäähtyä ennen irroittamista ihan rauhassa. Jos napit eivät jäähtymisen jälkeenkään irtoa tahmaamatta, laita ne vielä 100 C-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi kuivumaan lisää.

Täytä mieleiselläsi täytteellä, kuten:
suklaakreemillä
tavallisella, ruusunmakuisella tai mansikan makuisella valkosuklaaganachella
sitruunaisella valkosuklaaganachella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s