Kasvistäytteiset filotaikinakupit

DSC_0250_C (705x1024)

Joskus taaemmin leivoin tällaisia kasvistäytteisiä filotaikinakuppeja, mutta jostain syystä en koskaan kerennyt kirjoittaa niistä ohjetta blogiin saakka. Korjataan tämä epäkohta hetimmiten!

Näitä pasteijatyylisiä pikkusuolaisia varten valmistin itse filotaikinan, mutta kaupan taikinaa voi aivan hyvin käyttää itsetehdyn tilalla. Täytteessä maistuvat kasvikset ja ihana nokkospesto. Resepti on lakto-ovo-kasvisruokavalioon soveltuva. Nokkospestoon käytinHelsinki Wildfoodsilta saamaani kuivattua nokkosrouhetta.

DSC_0219_C (702x1024)

Käytin filotaikinan tekoon Joe Pastry-blogista löytyvää reseptiä. Linkki aineksiin on tässä ja kuvalliset taikinanvalmistusohjeet löytyvät taas täältä. Oma filotaikinani oli ensimmäinen yritykseni, mutta onnistuin mielestäni kohtalaisen hyvin ensikertalaiseksi. Ainakin sen läpi pystyi lukemaan sarjakuvaa. 😀

Kun venytin taikinalevyjä, pidin valmiit visusti papereiden välissä kevyesti kostutetun pyyhkeen alla.

DSC_0227_C (685x1024)

Lopuksi yhdistin filolevyt toisiinsa rasvan kanssa sutien. Levitin pullasudilla rasvaa ohuelle levylle ja asemoin aina uuden ja uuden ohuenohuen taikinalevyn toistensa päälle, kunnes sain noin kymmenkerroksisen taikinalevyn.

DSC_0234_C (687x1024)

Leikkasin terävällä veitsellä taikinalevystä 12 neliötä ja painoin ne muffinipellin kuoppiin.

Sitten lisäsin täytettä kuppeihin noin 3/4 kuppien tilavuudesta ja paistoin kupit 175C asteessa noin puolen tunnin ajan alatasolla.

DSC_0253_C (686x1024)

Kasvistäytteiset filotaikinakupit

12 kpl

Filotaikinaa (leikkaa 12 neliötä)

Täyte:

  • 200g Nokkospestoa (tai tavallista basilikapohjaista pestoa)
  • 1 kananmuna
  • 50g keltasipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250g kirsikkatomaatteja (puolita 18kpl, silppua loput täytteeseen)
  • 100g hummusta

Sekoita täytteen ainekset toisiinsa ja annostele filokuppeihin. Paina kolme kirsikkatomaatinpuolikasta leikkuupinta ylöspäin täytteeseen.

Paista pasteijat 175C asteessa noin puolen tunnin ajan tai kunnes täyte on hyytynyt ja taikinapinta on saanut kivasti väriä.

. . .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s