Vegaaniset toffeepopparit

 

paha-kakku-vegan-caramel-corn-683x1024
Herkkuhammastani alkoi kolottaa muutama päivä sitten, mutta en halunnut lähteä kauppaan ostamaan suklaata. Kaipasin jotain erilaista. Tutkin kuiva-ainekaapin sisältöä ja mietin kuumeisesti millaista makeaa voisin kotona jo olevista aineksista saada aikaan.

Silmäni osui popcorn-jyväsiin, jotka seisoivat omassa purkissaan alahyllyllä. Päätin tehdä toffeepoppareita pitkästä aikaa.
Jääkaapissa oli vielä jäljellä tummansinistä Keijua, niin poppareista tuli sitten samalla vegaanisia.

Olen itse sekasyöjä (tykkään myös paljon termistä ”sekaani”), mutta olen alkanut nyt tietoisemmin lisäämään kasvisruoan osuutta ruokavaliossani ja valmistamaan kaikenlaista joko vegaanina tai lakto-ovo-kasviksena.
Minulla siihen liittyy ehkä eniten  ihan vain kokeilunhalua ja oman repertuaarin avartamista. Olen ennenkin kokannut paljon hyvää kasvisruokaa ja leiponut kaikenlaista niin sanotusti eläimetöntä, mutta tämä on tietoisempi askel monipuolisemman ruoan suuntaan.

 

Nämä popcornit ovat yllättävän helppoja valmistaa, vaikka niihin liittyykin pelottava toffeenkeittovaihe. Tällä kertaa toffeen lämpötilan tarkkailuun riittää ihan vain silmämääräinen arviointi ja lämpömittaria ei tarvita.
Resepti sisältää myös yhden yllättävän aineksen: ruokasoodan. Soodan tarkoitus toffeen joukossa on kuohauttaa valmis, tulikuuma toffee vaahtoavaksi seokseksi, jolloin se levittyy paremmin popcornien pintaan. Soodaa käytetään vain vähän ja se hajoaa ja neutraloituu valmistuksen aikana, jolloin lopputuloksessa ei ole havaittavissa soodamaista makua.

Käykää kiinni!

 

Toffeepopparit

Ainekset:

  • 100g popcorn-siemeniä ->poksauta
  • 25g sinistä keijua
  • 175g kidesokeria
  • 40g tärkkelyssiirappia
  • 40g vettä
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 1/3tl suolaa
  • 1/4tl ruokasoodaa

 

Tee näin:

Poksauta ensin popcornit. Aseta kulhoon odottamaan.

Mittaa 2 litran kattilaan kaikki loput ainekset ruokasoodaa lukuunottamatta.

 

Kuumenna toffeeseosta keskilämmöllä niin kauan, että sen väri on muuttunut kauniin kullanvaaleanruskeaksi.. Lisää ruokasooda, sekoita parilla pyöräytyksellä sekaisin ja kaada välittömästi popcornien niskaan. Sekoita lastalla toffee kauttaaltaan sekaisin poppareiden kanssa.

 

Kaada kuumat popparit aavistuksen öljytylle leivonpaperiarkille / kestoleivinpaperille / silikonialustalle ja erottele erilleen ripeästi.

Anna jäähtyä ja kovettua. Kunhan popparit eivät enää ole polttavan kuumia, maistele ja nauti rouskuvasta herkusta.

. . .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s