Vegaaniset mini-pekaanipähkinäpiiraat

 

paha-kakku-vegan-pecan-pie01-684x1024

Nämä vegaaniset ja gluteenittomat pekaanipähkinäpiiraat ovat tajuttoman hyviä!

Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä klassista pekaanipähkinäpiirasta, mutta minimuoto vei voiton tällä kertaa.

Nämä piiraat leivoin yhdessä ystäväni kanssa. Oli hauskaa puuhastella yhdessä tällaista meille molemmille erittäin mieluisaa tekemistä.

 

Näin syksyn tullen alkaa tehdä mieli jo tuhdimpia makuja ja täyteläisempiä koostumuksia ja nämä minipiiraat purevat suoraan siihen hermoon.

Siirappinen, makea täyte yhdessä rapean rouskuvien karamellisoituneiden pekaanipähkinöiden kanssa on taivas.

paha-kakku-vegan-pecan-pie02-676x1024

Vegaaniset mini-pekaanipähkinäpiiraat

 

20 kappaletta

 

Murotaikina:

  • 115g maidotonta margariinia
  • 115g kidesokeria (ruokosokeri sopii myös erinomaisesti)
  • 225g semper fin mix-gluteenitonta jauhoseosta tai puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 45-50g vettä

 

Täyte:

  • 30g maidotonta margariinia
  • 1g suolaa
  • 70g glukoosisiirappia
  • 60g tummaa taloussiirappia
  • 150g sokeria
  • yhden vaniljatangon siemenet
  • 10g perunatärkkelystä
  • 70g kiehuvaa vettä
  • 1g psylliumjauhetta
  • 80g pekaanipähkinärouhetta

 

Pintaan:

  • 130-150g kokonaisia pekaanipähkinöitä

 

Tee näin:
Valmista ensin murotaikina.
Nypi rasva ja sokeri sekaisin.Lisää jauhot ja nypi murumaiseksi seokseksi.

Lisää sekaan vettä vähitellen sen verran, että saat kasassa pysyvän, helposti käsiteltävän murotaikinamassan.

 

Kääri murotaikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin verran.

Kauli taikina noin 3mm paksuksi ja ota noin 8-senttisellä ympyrämuotilla taikinalevystä ympyröitä.
Aseta ympyrät pieniin alumiinifolioisiin vuokiin ja painele varoen vuoan pohjalle ja reunoille.
Saat taikinasta 20 piirasta.

 

Valmista sitten täyte.

Kiehauta vesi ja vispaa sekaan psyllium. Anna turvota.

Sillä välin sulata margariini ja sekoita sekaan kaikki muut täytteen ainekset. Lisää viimeisenä turvonnut psyllium. Sekoita tasaiseksi.

 

Annostele täyte pohjille vaikka ruokalusikalla. Noin 1,5 lusikallista per minivuoka. Jaa täyte tasan vuokien kesken.

Asettele kokonaiset pekaanipähkinät täytteen pintaan. Yhteen minivuokaan mahtuu noin neljä kokonaista pähkinää.

 

Paista minipiiraat 2000C asteessa 15-17 minuutin ajan.

Anna jäähtyä täysin ja nosta sitten jääkaappiin ainakin tunniksi. Piiraat ovat parhaimmillaan, kun ne ovat saaneet tasaantua kylmässä.

 

. . .

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s