Vegaaninen mokka-suklaamoussekakku

 

Olen niin innoissani tästä reseptistä!

Fiilistelkää hetki sellaista unelmankeveää, suuhun sulavaa, täydellisen makuista moussekakkua. Voitte avata silmät ja huoahtaa helpotuksesta. Se ei ollutkaan unta, vaan todellisuutta tässä ja nyt!

Jos olet etsinyt vegaanista moussekakkua, joka niin sanotusti höynäyttäisi sekasyöjätkin, tämä resepti sopii sinulle.

Tarjosin kakkua järjestämässäni peli-illassa ja sain osakseni epäuskoisia kulmankohotuksia ja rakastavia huokauksia. Kakku katosi lähes kokonaan. Seuraavalle päivälle jäi vain pieni pala.

 

Tämä resepti kannattaa laittaa talteen ja yllättää joku rakas vielä tänä syksynä. Kakku on ideaali juhlavampiin hetkiin tai vaikka viikonlopun jälkiruoaksi.
Mikäli kakkumainen muoto ei miellytä, komponenteista on helppo kasata myös vaikka moussekuppeja ja tyrkätä suorakaiteiksi leikattuja browniepaloja koristeeksi.

 

. . .

 

Vegaaninen mokka-suklaamoussekakku

 

20-senttinen kakku

 

Brownies:

  • 60g maidotonta margariinia (tummansininen keiju tai vastaava)
  • 100g kidesokeria
  • 55g kiehuvaa vettä
  • 2g psylliumjauhetta
  • 2g vanilja-aromia / 5g vaniljasokeria / 1/4 tl jauhettua vaniljaa / 1/2 vaniljatangon siemenet
  • 1g suolaa
  • 20g kaakaota
  • 60g semper fin mix- gluteenitonta jauhoseosta / puolikarkeita vehnäjauhoja

 

Suklaamousse:

  • 150g maidotonta tummaa suklaata (pandan tumma suklaa on gluteeniton ja vegaani)
  • 1,5g agar agar-jauhetta (omani ostin apteekista, myös eko- yms-kaupoista voi saada. Käytä jauhetta!)
  • 100g kasvimaitoa (Käytin itse alpron vaniljalla maustettua soijamaitoa)
  • 20g kidesokeria
  • 250g alpron soijavispiä

 

Mokkamousse:

  • 100g tummaa suklaata
  • 120g kasvimaitoa
  • 4g espressojauhetta
  • 30g sokeria
  • 2g agar agar-jauhetta
  • 300g soijavispiä

 

Tee näin:

Valmista ensimmäisenä psyllium”kananmuna”. Vispaa psylliumjauhe kiehuvan kuuman veden joukkoon vispilällä ja anna turvota noin 5min.

Sillä välin sulata rasva ja punnitse rasvasulan joukkoon kaikki loput ainekset.
Kaada sekaan vielä turvonnut psylliumhyytelö ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä raapalla  leivinpaperoidulle pellille vetopohjaksi. Massasta ei tule koko pellin kokoista pohjaa.
Paista 175oC asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä täysin. Käsittely mieluiten jääkaappikylmänä.

 

Molemmat mousset valmistetaan samalla kaavalla:

Vispaa agar kasvimaidon joukkoon. Anna vettyä noin 5min.

Vaahdota soijavispi ja kidesokeri kovaksi ja laita kylmään odottamaan.
Kiehauta keskilämmöllä kuumentaen kasvimaito+agar-seos ja anna kiehua samalla sekoitellen noin 3min. Samalla kun kuumennat kasvimaidon, voit sulattaa suklaan.

Mokkamoussessa espressojauheen voi laittaa kasvimaidon joukkoon, jotta se liukenee hyvin.
Sekoita suklaa vaahtoon ja sitten lisää kuuma agarneste joukkoon. Vispaa ja kääntele huolella sekaisin.

 

Kakuntekojärjestys:

  •  Tee ensin brownies. Anna mielellään olla vähän kylmässä ennen käsittelyä, että kiinteytyy. Ota kakkurengasta muottina käyttäen sopivan kokoinen pohja brownievetarista.
  • Vuoraa rengas reunakalvolla. Aseta brownies pohjalle.
  • Tee suklaamousse ja täytä renkaan puoliväliin. Aseta pakkaseen hyytymään.
  • Tee mokkamousse ja täytä kakkurengas moussella. Siisti pinta kulmapaletilla. Aseta tunniksi pakkaseen hyytymään, jos on kiirus. Jääkaappiin yön ajaksi, jos ei.

 

Poista kakkurengas ja reunakalvo. Koristele mieleiselläsi tyylillä. Tarjoile jääkaappikylmänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s